Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Kvinnan som glömde sitt förflutna

Alicja drabbas av minnesförlust och kämpar för att återskapa sitt självständiga liv. När hon ett par år senare berättar sin historia under en TV-sändning ringer en man in och säger sig känna igen henne som sin dotter. 

Hon återvänder till landsbygden och sin familj och återupptar motvilligt rollen som fru, som mor och som dotter. Hennes make och son känner inte igen kvinnan som stod dem så nära, och nu beter sig som en främling. Alla nya känslor väcker något nytt i henne – en inre låga.

Kvinnan som glömde sitt förflutna handlar om moderskapets sociala tabu; om att kvinnor pressas att axla en given mammaroll, som om den biologiska möjligheten att föda barn automatisk innebär att alla kvinnor skulle vilja bli mödrar.

OFFICIAL SELECTION CRITIC’S WEEK – Cannes International Film Festival

“En tillfredsställande och tankeväckande upptäcktsfärd av de åtaganden och uppoffringar som krävs för att vara sann mot sig själv” – Screen

“Förankrad i finkänsligt skådespel från alla, inklusive den 7-åriga Iwo Rajski som barnet, utforskar verket med orädd ärlighet hur skört banden mellan en mor och hennes barn är” – The Hollywood Reporter

Originaltitel:Fuga

FILMFAKTA
Regissör: Agnieszka Smoczynska
Land: Polen
År: 2019
Längd: 100 minuter
Språk: Polska
Textning: Svenska
Genre: Drama
Åldersgräns: Från 11 år
Skådespelare / Medverkande: Gabriela Muskala, Lukasz Simlat, Malgorzata Buczkowska
Premiär: Fre 8 mar, 2019
Visa på IMDb
Event & specialvisningar