Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

La Familia

Sista visning torsdag 1 mars!
Andres och hans son Pedro bor i en förort till Caracas och ser knappt varandra. Andres spenderar dagar och kvällar med arbete för att försörja sig och sonen, medan Pedro driver runt, leker med sina vänner och lär sig livets villkor i den våldsamma miljö som omger honom. Gatorna som fostrar Pedro är en grym plats där pojkar lämnas för att bli män på egen hand, i en machokultur de ännu inte fullt ut förstår. Med olika medel och insikt kämpar far och son på varsitt sätt och individuellt för överlevnad. Men allt ställs på sin spets när Pedro blir involverad i ett allvarligt våldsbrott som tvingar den lilla familjen samman.

LA FAMILIA är Gustavo Rondón Córdovas långfilmsdebut. Efter omfattande castingarbete fann filmskaparen tolvårige Reggie Reyes från Caracas. Samspelet mellan den oslipade och direkta Reyes och den etablerade Giovanny García är fenomenalt och speglar filmen i minsta detalj. Två ensamma själars kamp för överlevnad – och nödtvång att hitta varandra.

Det går inte att ta miste på regissörens djupa förtrogenhet med filmens ämne. Född och uppvuxen i Caracas klär han av den venezuelanska staden med sin kamera, i en skildring som är lika brutal som vacker. 

LA FAMILIA hade världspremiär i tävlan i Cannes 2017. Hösten 2017 har filmen svensk festivalpremiär i huvudtävlan på Stockholms Filmfestival. 

FILMFAKTA
Regissör: Gustavo Rondón Córdova
Land: Venezuela, Chile, Norge
År: 2018
Längd: 82 minuter
Språk: Spanska
Textning: Svenska
Genre: Drama
Skådespelare / Medverkande: Giovanni García, Reggie Reyes,
Premiär: Fre 16 feb, 2018
Visa på IMDb
Event & specialvisningar