Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Louder than Bombs

Sista visning ons 10 feb!
Joachim Trier är tillbaka med ett fingertoppskänligt familjedrama. Bästa Film på Stockholm Filmfestival 2015!

Jonah återvänder hem tre år efter att hans mor, en berömd krigsfotograf, omkommit i en bilolycka. För första gången sedan begravningen tvingas han tillbringa tid med sin far och yngre bror för att gå igenom moderns fotografier inför en kommande utställning. Under arbetet kommer det fram nya omständigheter kring olyckan som ger en annan bild av den kvinna som de trodde att de kände så väl. Gamla minnen och konflikter väcks till liv, men nu i ett annat sken.

Vinnare av priset för Bästa Film på Stockholm Filmfestival 2015!
Motivering: Priset för Bästa film går till ett estetiskt mästerstycke, en film som innovativt använder mediets alla komponenter och fritt rör sig mellan nutid, dåtid, dröm och föreställningsvärld. Med detta täta familjedrama om försoning, lappar filmskaparen gradvis ihop våra trasiga inre rum och synliggör oss för oss själva - och för varandra.

”Om man säger att Repris handlade om prestationsångest och identitetskriser i 20-årsåldern och Oslo 31 augusti om en personlig kris efter 30, så handlar det här om flera generationer av en familj. Om hur nära vi är varandra i en familj, men ändå inte kan förstå varandra fullt ut” – Joachim Trier

Joachim Trier inledde sin karriär som tonåring med att göra skateboard-filmer. Han utbildade sig sedan på danska European Film College och brittiska National Film & Television School. 2006 långfilmsdebuterade han med "Repris", en film som fick branschtidningen Variety att utse honom till en av ”10 directors to watch”. Uppföljaren "Oslo 31 augusti" premiärvisades på filmfestivalen i Cannes och blev Triers stora internationella genombrott. LOUDER THAN BOMBS deltog i huvudtävlingen på Cannes filmfestival och är hans första film på engelska.

FILMFAKTA
Regissör: Joachim Trier
Land: Norge, Frankrike, Danmark
År: 2015
Längd: 109 minuter
Språk: Engelska, franska
Textning: Svenska
Genre: Drama
Skådespelare / Medverkande: Jesse Eisenberg, Gabriel Byrne, Isabelle Huppert, Amy Ryan, David Strathairn m fl
Premiär: Fre 18 dec, 2015
Visa på IMDb
Event & specialvisningar