Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Lupin III: Slottet i Cagliostro (Sv. text)
Visas 21 april

15 April: Screening with English subtitles>>
___

Återupplev Hayao Miyazakis kultklassiker på stor duk i nyrestaurerat 4K inför 45-årsjubileet. Lupin III: Slottet i Cagliostro är Miyazakis regidebut.

I slutet av karriären stöter mästertjuven Lupin den tredje på problem efter sin senaste och största kupp. Det som skulle ha varit massor med pengar från ett nationellt kasino visar sig vara skickligt förfalskade sedlar!

Tillsammans med sin kumpan Jigen beger sig Lupin till det fjärran furstendömet Cagliostro för att utkräva hämnd. Men allt går inte som planerat; de möter Clarisse, en prinsessa i trångmål som är tvungen att gifta sig med den lömska greve Cagliostro mot sin vilja.

Att rädda henne visar sig bli besvärligt, för Lupin och Jigen – tillsammans med Lupins nyckfulla ex-flickvän Fujiko och fäktaren Goemon – måste kämpa sig fram genom ett slott fyllt av fällor, en dödlig fängelsehåla och en arme av yrkesmördare! Kan Lupin rädda flickan, undvika att bli fasttagen av sin ärkefiende kommissarie Zenigata och hitta den hemliga skatten på Slottet i Cagliostro?

Visas 21 april
FILMFAKTA
Regissör: Hayao Miyazaki
Originaltitel: Lupin Sansei Kariosutoro no Shiro
Land: Japan
År: 1979
Längd: 100 minuter
Språk: Japanska, Engelska, Franska
Textning: Svenska
Genre: Anime
Distributör: Piece of Magic Entertain
Visa på IMDb
Event & specialvisningar