Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

M

Sista visningen tisdag 22 maj!

Sara Forestier ger oss en regidebut full av ömhet, humor och styrka.

Lila och Mo möts vid en busshållplats, hon har ett förlamande talfel och han är sprudlande och pratsam. Lila förbereder sig för sitt examensprov och Mo försörjer sig genom illegala bilrace. De är varandras motsatser och motsatser dras till varandra - förälskelsen är ett faktum. Men Mo bär på en hemlighet som tynger honom…

Sara Forestier spelar själv huvudrollen och har även skrivit manus till denna rörande historia om två människor som slåss för sin kärlek mot alla odds.

Ända sedan grundskolan har jag älskat att berätta historier. Jag brukade skriva noveller eller korta pjäser i mina anteckningsböcker och som tonåring började jag spela teater. Precis innan jag fyllde sexton år fick jag reda på att min dåvarande pojkvän hållit sin analfabetism hemlig för mig. Jag berättade om det för Abdel Kechiche under inspelningen av Games of Love & Chance (L’esquive, 2003) och det var han som uppmuntrade mig att skriva ned min upplevelse. Femton år senare var min önskan att dela historien fortfarande lika stark och jag kände att den bar på ett starkt filmiskt potential. Jag såg framför mig hur premissen med den här mannen och hans dolda analfabetism kunde leda till både komiska och tragiska situationer och genom att kombinera det hårda med det komiska ville jag få åskådaren att uppleva flera känslor samtidigt. Som åskådare ska du inte veta om du ska skratta eller gråta.

Jag ville också berätta en annorlunda kärlekshistoria, en berättelse om två människor som inte är som alla andra och som klickar på ett unikt sätt. Mo och Lila är på många sätt varandras motsatser och samtidigt delar de så mycket, till exempel en uppenbart komplex relation till ord. För mig vilar det något mystiskt över deras relation, som om den har en osynlig dimension. Men det enda spår som finns kvar av verkligheten och det jag upplevde som sextonåring är Mos hemlighet, allt annat är resultatet av min lust att skapa film koncentrerad till vita duken.
Sara Forestier
 

FILMFAKTA
Regissör: Sarah Forestier
Land: Frankrike
År: 2018
Längd: 110 minuter
Språk: Franska
Textning: Svenska
Genre: Drama
Åldersgräns: 7 år
Skådespelare / Medverkande: Jean-Pierre Léaud, Sara Forestier, Redouanne Harjane, Liv Andren
Premiär: Fre 11 maj, 2018
Visa på IMDb
Event & specialvisningar