Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Magisterlekarna

Sista visningen är torsdagen den 19 maj.

På St Sebastians Läroverk, där alla är homosexuella män, slår längtan, maktspel och lust i höjden när det årliga Sångtåget närmar sig. Stilistiskt fulländad filmatisering av Kristofer Folkhammars succéroman.

På Läroverket, en sorts universitet där alla är bögar, all undervisning relaterar till manlig homosexualitet och allt pulserar av erotik och maktspel arbetar den strikte Magistern. Hans hemliga bdsm-relation med den förtrollande Charles kommer till ett abrupt slut när en mystisk inristning på hans dörr frammanar ett traumatiskt minne från det förflutna.

Samtidigt har uttagningarna till det årliga Sångtåget uppslukat pojkkvartetten Tim, Fred, Paul och Noak, och tävlingarna och drömmen att få vara i centrum hotar dera vänskap och enhet.

★★★★ "Filmen är ursnyggt filmad och scenografiskt väl sammanhållen till en stark egen värld. Personregin imponerar. Skådespelarna är alla strålande." – Sydsvenskan 

FILMFAKTA
Regissör: Ylva Forner
Land: Sverige
År: 2022
Längd: 85 minuter
Språk: Svenska
Textning: Svenska
Genre: Drama
Åldersgräns: Från 15 år
Skådespelare / Medverkande: Johan Ehn, Johan Charles, Christian Arnold, Simon Kling, Nino Forss, Joel Valois, Jani Blom, Arvin Kananian
Premiär: Mån 25 apr, 2022
Distributör: TriArt Film
Event & specialvisningar