Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Make Democracy Great Again

Sista visningen är onsdagen den 20 september.

Dokumentärfilmen Make Democracy Great Again sätter fokus på en av vår tids viktigaste frågor. Kommer demokratin att överleva?

Filmen lyfter fram och ger det utbredda missnöjet ett ansikte, den visar hur polarisering mellan människor i vardagen växer, hur yttrandefrihet begränsas och hur allt fler vänder de etablerade politiska partierna ryggen. Misstron mot samhället växer. Det är en mörk verklighet som tornar upp, därför söker vi också efter hopp. Enskilda människors kamp för att påverka, grupper som kämpar för förändring.

Utgångspunkten är Sverige, en av världens starkaste demokratier, men också här blir sprickorna i fasaden allt mer tydliga. I internationella utblickar visar vi demokratins haveri i Sydafrika, lyfter fram det utbredda missnöjet i länder som Ungern och England, men tecknar också bilden av verkligheten i en av världens äldsta och största demokratier – USA. Ett land där politiska klyftor lett till stormningen av Kapitolium och där polariseringen mellan olika grupper eskalerat till en nivå där landets statsskick är hotat.

Filmens ciceron är Jan Scherman, som ägnat sitt liv åt att försvara demokratin. Under sin livstid har han sett hur människor fått ökat inflytande, hur murar rivits och rättigheter spridits. Men utvecklingen stannade av och när Scherman nu ser hur världens demokratier försvagas, är hans oro monumental. Var finns hoppet?

FILMFAKTA
Regissör: John Lundberg
Land: Sverige
År: 2023
Längd: 90 minuter
Språk: Svenska
Textning: Svenska
Genre: Dokumentär
Åldersgräns: Barntillåten
Skådespelare / Medverkande: Jan Scherman
Premiär: Fre 8 sep, 2023
Distributör: Folkets Hus och Parker
Event & specialvisningar