Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Medan vi lever

Sista visning ons 19 okt!
Ett varmt relationsdrama med hiphop-stjärnskottet ADAM KANYAMA i huvudrollen!

Efter 30 år i Sverige bestämmer sig Kandia (Josette Bushell-Mingo), en afrikansk kvinna i femtioårsåldern, för att flytta tillbaka till Gambia. Sonen Ibbe (Adam Kanyama) är precis på väg att slå igenom som hiphop-artist i Sverige, men bestämmer sig för att försöka hämta hem sin mamma. Det visar sig dock snart att mötet med hemlandet inte alls blir som de tänkt sig.

MEDAN VI LEVER berättar en universell historia om identitet i rörelse, en berättelse om förnekelse och om att acceptera sig själv och andra som de är. Det är en glädjefull men bitterljuv syn på att ”leva tillsammans” i en förvirrad värld.

Adam Kanyama har beskrivits som en av den svenska hiphop-scenens mest spännande framtidsnamn. Som 15-åring vann han rap-SM, han har deltagit i talangtävlingen X-Factor Sverige och uppträtt som förband åt Nicki Minaj i Globen. Adam har jobbat med artister som Timbuktu, Elliphant och ADL.

Josette Bushell-Mingo är brittisk-svensk skådespelare och regissör, som bl a arbetat på The Royal Shakespeare Company. Hon är konstnärlig ledare på Tyst teater, ledamot i Svenska Filminstitutets styrelse och ordförande för filmföreningen/festivalen CinemAfrica.

Filmens Facebook >> 
Artikel DN >> 
Artikel Sydsvenskan >> 

FILMFAKTA
Regissör: Dani Kouyaté
Land: Sverige
År: 2016
Längd: 91 minuter
Språk: Svenska
Textning: Svenska
Genre: Drama
Skådespelare / Medverkande: Adam Kanyama, Josette Bushell-Mingo, Richard Sseruwagi, Sten Ljunggren, Anna Blomberg m fl
Premiär: Fre 7 okt, 2016
Visa på IMDb
Event & specialvisningar