Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Mediterranea

Sista visning tors 11 feb!
En högaktuell film som varsamt undersöker förhållandet mellan immigranter och det nya landet. Öppningsfilm på Stockholm Filmfestival 2015, där den även vann tre priser.

Två vänner från Burkina Faso reser över land och hav för att nå Italien. Tillsammans drömmer de om nya livsmöjligheter, men väl framme ersätts det skimrande löftet med svåra utmaningar och en desillusionerad verklighet. 

MEDITERRANEA var även nominerad till Lux-filmpriset 2015, som delas ut av Europaparlamentet med målet att främja det europeiska filmskapandet och sociala frågor. Filmen är producerad av "Beasts of the Southern Wild"-regissören Benh Zeitlin.

Vinnare av hela tre priser på Stockholm Filmfestival 2015, med följande motiveringar...

Bästa regidebut
"Priset för Bästa debut tillfaller en regissör som tar oss på en resa till en plats, där verkligheten triumferar med sitt dolda förakt. En osentimental, men ömsint film, om drömmar, kampen och förhoppningen om ett bättre liv, som samtidigt avspeglar det aktuella världsläget. Regissören har med denna käftsmäll till debut skapat ett mångbottnat och brännande verklighetsdrama som inte lämnar någon oberörd."

Bästa manliga huvudroll: Koudous Seihon
"Priset för Bästa manliga huvudroll går till en skådespelare som äger berättelsen i varje scen. Det är en karaktärsgestaltning av en fighter, en street-smart överlevare och en medmänniska, som öppnar upp våra hjärtan i sin resa genom en sargad värld, full av faror. Mitt i berättelsens brutala verklighet lyckas han förmedla en känsla av hopp och tro på människan."

Telia Film Award
"Med en varm, humanistisk hand har regissören skrivit och regisserat en starkt relevant och oväntat humoristisk film. En berättelse befolkad av skickligt sammansatta och komplext skildrade karaktärer och med en enastående huvudrollsinnehavare. En vacker film som mänskliggör upplevelsen av att leva idag och som ger en unik inblick i de erfarenheter som delas av många av de som flytt över Medelhavet."

FILMFAKTA
Regissör: Jonas Carpignano
Land: Italien, Frankrike, USA, Tyskland, Qatar
År: 2015
Längd: 107 minuter
Språk: Franska
Textning: Svenska
Genre: Drama
Åldersgräns: Från 15 år
Skådespelare / Medverkande: Koudous Seihon, Alassane Sy, Pio Amato
Premiär: Fre 29 jan, 2016
Visa på IMDb
Event & specialvisningar