Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Min faster i Sarajevo

Nominerad till 6 och VINNARE av 2 Guldbaggar 2017! Bästa regi & Bästa kvinnliga biroll

Överraskande, smärtsam och komiskt absurd.

Zlatan har inte varit i Bosnien sedan han flydde kriget 1992. Zlatans dotter Anja vill veta mer om sina bosniska rötter och vill åka med sin pappa till Sarajevo. Zlatan försöker stoppa henne, men befinner sig plötsligt i en taxi tillsammans med Anja på väg från flygplatsen in mot Sarajevo. Anja vet inget om Zlatans tidigare liv. Hur ska han kunna berätta för henne? Vill han minnas? Vad kommer hon att förstå?

"Arbetet med filmen var för mig en känslomässig rannsakan på flera olika nivåer. Det var en resa tillbaka i tiden till den plats där jag växte upp, till en stad där jag blev kär för första gången, där jag gick i skolan och mötte mina barndomsvänner. Under kriget, 1992, var jag tvungen att lämna Sarajevo hals över huvud och flytta till Sverige. Många av oss som har flytt ett krig pratar inte gärna om det förflutna, men vissa frågor dyker upp när man får egna barn: vilken bild av sitt hemland vill man föra vidare till dem?"
/ Goran Kapetanovic

MIN FASTER I SARAJEVO var den film som snabbast blev slutsåld på Göteborg Filmfestival 2016!

Filmens Facebook >> 

Förfilm: FLYKTING 532
Regi: Goran Kapetanovic | Sverige 2015 | 14 min | Språk: Svenska, bosniska | Text: Svenska
Sevko, 12 år, flydde ensam till Sverige från krigets Bosnien och försöker nu klara sig så gott han kan i det nya landet. I väntan på nyheter från sin familj som blev kvar, pendlar han mellan hopp och förtvivlan. På förläggningen retar de äldre killarna honom och kallar honom lantis, men han kommer att överraska dem.

MIN FASTER I SARAJEVO och kortfilmen/förfilmen FLYKTING 532 är båda filmer med flykting-tema. Filmerna berättar om de människor Sverige tog emot under Balkan-kriget, men också om Sverige idag 2016. De reflekterar över flyktingars situation i Sverige nu och över tid. 

FILMFAKTA
Regissör: Goran Kapetanovic
Land: Sverige
År: 2016
Längd: 59 minuter
Språk: Svenska
Textning: Svenska
Genre: Drama
Åldersgräns: Från 7 år
Skådespelare / Medverkande: Milan Dragisic, Julia Ragnarsson, Sadzida Setic m fl
Premiär: Fre 29 jul, 2016
Visa på IMDb
Event & specialvisningar