Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Minari

Minari är en ömsint berättelse om hur såväl växter som människor försöker rota sig och hitta hem på okänd mark. Filmen har fått en rad priser, däribland en Golden Globe. Den nominerades till sex Oscar, bland annat för bästa film, och Youn Yuh-Jung vann en Oscar för sitt porträtt av mormor Soonja.

Jacob och Monica lämnade Korea för möjligheternas land USA och har tillbringat några motiga år i Kalifornien där barnen Anne och David tillkommit. Nu går familjens flyttlass till Arkansas landsbygd där Jacob vill försöka sig på att odla koreanska grönsaker. Monica gillar inte sin nya tillvaro i en sliten gammal villavagn, och ser fram emot att hennes mamma Soonja snart ska komma från Korea för att bo hos dem och hjälpa till med barnen. Det visar sig att rappkäftade Soonja med sina egenheter ibland är till mer besvär än hjälp, och sjuårige David tycker ofta mormor är pinsamt koreansk. Men den amerikanska vischan är en främmande värld där en udda familj kan svetsas samman för att de är annorlunda, samtidigt som de hittar oväntade vänner på vägen.

"Det är inte lätt att vara människa. Minari är en av de mänskligaste skildringarna jag sett på film på länge." – Kulturbloggen

FILMFAKTA
Regissör: Lee Isaac Chung
Land: USA
År: 2021
Längd: 115 minuter
Språk: Engelska, Koreanska
Textning: Svenska
Genre: Drama
Åldersgräns: Från 11 år
Skådespelare / Medverkande: Steven Yeun, Yeri Han, Alan Kim, Yuh-Jung Youn m fl
Premiär: Fre 11 jun, 2021
Distributör: Scanbox Entertainment
Visa på IMDb
Event & specialvisningar