Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Mr. Gaga

Trots att det var först som 22-åring Ohad Naharin tog sina första danslektioner har han blivit en av den samtida dansens mest intressanta och hyllade dansare och koreografer. Ur över 1200 timmar råmaterial har vännen och filmaren Tomer Heymann mejslat fram ett nyanserat porträtt av Ohad – mannen som skapade ett nytt ”dansspråk” kallat Gaga, som kom att rita om hela kartan för den moderna dansen. Ohads insatser som konstnärlig ledare för israeliska Batsheva Dance Company fick detta danskompani att utvecklas till ett av världens främsta.

Vinnare av Stefan Jarl International Documentary Award på Tempo dokumentärfestival 2016. Vinnare av priset  Audience Award: Documentary Spotlight på festivalen SXSW 2016.

MR GAGA websida >> 
MR GAGA Facebook >> 

Batsheva Dance Company grundades 1964 i Israel och har sedan Ohad Naharin tog över ledarskapet 1990 nått världsrykte för koreografier som både utgår från den dansande kroppens möjligheter och – mer eller mindre tydligt – från den politiska situationen i regionen. I höst, 15-17 nov, kommer Batsheva Dance Company till Dansens hus i Stockholm, med föreställningen THREE.

FILMFAKTA
Regissör: Tomer Heymann
Land: Israel
År: 2015
Längd: 100 minuter
Språk: Engelska, Hebreiska
Textning: Svenska
Genre: Dokumentär, Dansfilm
Skådespelare / Medverkande: Ohad Naharin m fl
Premiär: Fre 14 okt, 2016
Visa på IMDb
Event & specialvisningar