Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

En ung Mumins äventyr

Nya äventyr med Tove Janssons älskade figurer.

När Mumintrollet är sängliggande efter ett getingstick vill Muminpappa pigga upp honom med berättelser om sin äventyrliga ungdom. Muminpappan berättar om barndomen då han var missförstådd, flykten från ett barnhem och det historiska mötet med uppfinnaren Fredriksson. Han avslöjar sina upplevelser av vilda stormar under sin tid på båten Haffsårkestern och om alla äventyr i Självhärskarens Kungarike. Vidare berättas det om hur Muminpappan grundar en koloni, blir vän med ett spöke och hur han under en stormig kväll räddar Muminmamma ur havet. Och resten är, som vi säger, historia.

Från samma studio som gett oss Trollvinter i Mumindalen, ett nytt animerat äventyr baserat på Tove Janssons klassiker utgiven 1950. Det här är en godhjärtad och rättfram animerad film för hela familjen med en fantastisk historia från den fantastiska Mumindalen så många känner och älskar. De fantastiska äventyr Muminpappan återger för sin sjuke son kommer säkerligen väcka en längtan i många hjärtan.

FILMFAKTA
Regissör: Ira Carpelan
Originaltitel: Muumipapa seiklused
Land: Finland, Polen
År: 2021
Längd: 72 minuter
Språk: Svenska (dubbat)
Textning: Svenska
Genre: Animerad familjefilm, Äventyr
Åldersgräns: Barntillåten
Skådespelare / Medverkande: Oskar Pöysti, Anders Slotte, Jenna Hukkinen, Nina Hukkinen, Martin Paul, André Wickström, Stan Saanila och Alma Pöysti
Premiär: Fre 25 feb, 2022
Distributör: Njutafilms
Visa på IMDb
Event & specialvisningar