Södra Sveriges största arthousebiograf!

Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Muren

HANY ABU-ASSADS CANNESBELÖNADE OCH OSCARNOMINERADE KRITIKERSUCCÉ.
Muren, från den palestinske regissören Hany Abu-Assads vars "Paradise Now" Golden Globe-belönades för Bästa utländska film 2006 och Oscarnominerades i samma kategori, blev Oscarnominerades även den (2014) och vann dessutom Juryns pris i Cannes i sektionen Un Certain Regard.

Omar, är en ung palestinsk bagare som ständigt bryter mot lagen genom att med fara för sitt liv klättra över Israels höga separationsmur, eftersom hans flickvän bor på andra sidan av Västbanken. På nätterna riskerar han sitt liv i ännu högre grad. Som medlem av en grupp frihetskämpar (eller terrorister, beroende på åsikt) utför han och några barndomsvänner ständigt attentat mot israelisk militär. Efter att ha arresterats för mord går han med på att bli angivare åt israelerna. Men kan han verkligen förråda den sak han slåss för - och sina närmaste vänner?
MUREN är en berättelse om kamp för frihet och rättvisa. Men det handlar lika mycket om kärlek, och de desperata handlingar man måste utsätta sig för när vägen till ens stora passion spärras av en åtta meter hög mur, vaktad av kulsprutor.

Hösten 2015 äger alla visningar rum på BRICKS TEGELHUSET i Rosengård.
Bricks är en öppen mötesplats för unga mellan 15 - 25 år, och ligger på Dicksons väg 3.

Tillhör: Gatans bio

FILMFAKTA
Regissör: Hany Abu-Assad
Land: Palestina
År: 2014
Längd: 96 minuter
Språk: Arabiska, Hebreiska
Textning: Svenska
Genre: Drama, Thriller
Åldersgräns: Från 15 år
Skådespelare / Medverkande: Adam Bakri, Leem Lubany, F. Zuaiter, Samer Bisharat, Eyad Hourani
Premiär: Tor 22 okt, 2015
Event & specialvisningar