Södra Sveriges största arthousebiograf!

Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Optimisterna

UTOMHUSBIO I LINDÄNGEPARKEN
Lör 1 aug kl 22:00

Malmöpublikens favoritfilm, vinnare av Publikpriset på Nordisk Panorama 2014.

Optimisterna är ett ovanligt volleybollag från Hamar i Norge. Laget består av kvinnor mellan 66 och 98 år som har tränat tillsammans i 40 år. Nu börjar de tröttna på att bara träna. De vill spela en riktig match och ryktet säger att det finns ett svenskt herrlag där den äldste bara är 90 år. Krutgubbarna är med på noterna och för Optimisterna blir det en oförglömlig resa. En storslagen landskamp mellan Sverige och Norge, mellan kvinnor och män.

98-åriga Goro är volleybollagets drottning. Med sin viljestyrka, sin livslust och sina lila Converse är hon en inkarnation av lagets filosofi. Vi följer Goro och resten av laget på och utanför volleybollplanen – från det ögonblick de väljer att möta de svenska Krutgubbarna, genom matchförberedelserna som rör allt från intensiva träningspass till teambuilding-virkning.


Arrangör: Sommarscen Malmö, Folkets Bio Malmö, Nordisk Panorama Nordic Short & Doc Film Festival och Skåneidrotten.


Kringarrangemang:
Volleybollhappenings med turnering där alla kan vara med. Utmana dig själv och andra, ta med picknick så bjuder vi på fruktdrink.

Sommarscen 10 år: volleybollkalas i Lindängen.


Utomhusbio med Sommarscen >>

Tillhör: Utomhusbio

FILMFAKTA
Regissör: Gunhild Westhagen Magnor
Land: Sverige
År: 2014
Längd: 93 minuter
Språk: Norska, Svenska
Textning: Svenska
Genre: Dokumentär
Skådespelare / Medverkande: Goro Wergeland, Lillemor Berthelsen, Birgit Myklebust, Eldbjørg Grøttum, Irma Nordseth, Gerd Bergersen, Mary Holst Bremstad, Aase Marit Børke, Anne-Grethe Westhagen Magnor, Ulla Olssøn, Turid Otervik, Solveig Sætersdal, Marit Tenmann, Hedvig Thune-Ellefsen, Anni øverland m fl
Event & specialvisningar