Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Pingvinresan 2

Sista visning 3 augusti!

Går rakt in i både hjärna och hjärta! Uppföljare till den Oscars-belönade "Pingvinresan" som älskades av en hel värld!

Luc Jacquet är tillbaka med en ny hisnande vacker naturupplevelse. Den här gången följer vi en ung pingvin som ger sig ut på sin allra första resa. Ciceron är en 45-årig pingvin som minns sina egna äventyr när han ser sin yngre släkting utmana rädslor och upptäcka en ny, stor värld runtomkring sig.

Det har gått 12 år sedan den Oscarsbelönade "Pingvinresan" gjorde sitt triumftåg över världen. Nu kommer uppföljaren. Regissören Luc Jacquet har återvänt till Antarktis och använt både u-båtar och drönare för att komma den unika miljön så nära in på livet som möjligt.

Luc Jacquet var bara 24 år när han första gången besökte Antarktis. Där arbetade han som forskare och tillbringade en stor del av sin tid att märka och filma pingviner. Fascinationen för det han såg växte och sakta men säkert började han släppa forskningen till förmån för filmandet. När han några år senare återvände till Sydpolen fokuserade han på att dokumentera Kejsarpingviner inför det som skulle bli en av de mest framgångsrika dokumentärerna genom tiderna – "Pingvinresan". Han följde upp framgångarna med spelfilmen "Flickan och räven" innan han träffade Francis Hallé och återigen gav sig ut i naturen för att fånga livet i regnskogen i "Det var en gång en skog".

Svensk berättarröst: Rolf Lassgård.

FILMFAKTA
Regissör: Luc Jacquet
Land: Frankrike
År: 2017
Längd: 82 minuter
Språk: Svenska (dubbad)
Textning: Svenska
Genre: Dokumentär
Åldersgräns: Barntillåten
Skådespelare / Medverkande: Pingviner på Sydpolen
Premiär: Fre 21 jul, 2017
Visa på IMDb
Event & specialvisningar