Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Pinocchio

Med banbrytande teknik, häpnadsväckande specialeffekter och fantastiska italienska landskap återskapar Matteo Garrone den världsberömda sagan om Pinocchio som vi aldrig sett den tidigare.

I denna nya live-action tolkning av den klassiska italienska sagan får vi återigen bekanta oss med träsnidaren Geppetto vars trädocka Pinocchio under magiska omständigheter väcks till liv. Den godtrogne Pinocchio blir lätt blir vilseledd, vilket för honom ut på en äventyrlig resa fylld av magiska varelser och fantastiska spektakel bland vänner och fiender. Drömmen om att bli en riktig pojke kan dock först förverkligas om han en gång för alla börjar lyssna till sin far.

Filmen är regisserad av den hyllade italienska regissören Matteo Garrone (Gomorra, Dogman, Tale of Tales) och är mer trogen till Carlo Collodis sagobok från 1881 än den version Walt Disney introducerade till världen på 40-talet.  Rollen som Geppetto spelas av den Oscarsbelönade skådespelaren Roberto Benigni och Pinocchio av det nya stjärnskottet Federico Ielapi.

Notera att filmen visas med italienskt tal!

"Filmens sagovärld är en njutning att stiga in i. Scenografin är makalös med en alldeles egen unik världsuppbyggelse som lämnar bestående intryck. Filmens unika essens gör den helt enkelt till ett av årets måsten på filmlistan!" – Moviezine

FILMFAKTA
Regissör: Matteo Garrone
Land: Italien
År: 2020
Längd: 124 minuter
Språk: Italienska
Textning: Svenska
Genre: Drama, Familjefilm, Fantasy
Åldersgräns: Från 7 år
Skådespelare / Medverkande: Roberto Benigni, Federico Ielapi, Marine Vacth, Rocco Papaleo, Massimo Ceccherini, Gigi Proietti
Premiär: Fre 27 aug, 2021
Distributör: Edge Entertainment
Visa på IMDb
Event & specialvisningar