Södra Sveriges största arthousebiograf!

Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Pippi Långstrump på de sju haven
Nypremiär 9 augusti

Sista visningen är söndagen den 16 augusti!

Astrid Lindgrens älskade Pippi Långstrump fyller 75 år! Eller för att vara korrekt, den första boken om Pippi fyller 75 år – hon själv kommer alltid att vara 9 år. På Panora uppmärksammar vi detta med att visa På rymmen med Pippi Långstrump och Pippi Långstrump på de sju haven.

Pippi Långstrump på de sju haven
Ända från Söderhavet kommer en dag en flaskpost till Pippi. Flaskan innehåller ett meddelande från Pippis pappa, kapten Långstrump, som fångats av sjörövare och behöver sin starka dotters hjälp. Tillsammans med Tommy och Annika beger hon sig mot Söderhavet för att rädda sin pappa. Många faror som lurar och värre blir det när dom kommer fram till Porte Piluse, platsen där sjörövarna härskar!

___

Pippi Långstrump och Rädda Barnen i samarbete för barn på flykt
Boken Pippi Långstrump publicerades hösten 1945, en tid då miljontals människor tvingats på flykt – många av dem barn. Ur en värld förödd av krig, skriver Astrid Lindgren fram en helt ny typ av flicka. En stark, snäll, nyfiken, anti-auktoritär och lekfull flicka som får extraordinära saker att hända. Idag, 75 år senare, är det fler människor på flykt än någonsin, 68,5 miljoner enligt FN:s flyktingorgan UNHCR, och hälften av dessa är barn. Flickor är särskilt utsatta. Många av dem är också ensamma, eller separerade från sina föräldrar. För att bidra till en bättre situation för barn på flykt, och för att hylla Pippi Långstrump som förebild och Astrid Lindgrens arv som en stark barnrättskämpe, har Astrid Lindgren Aktiebolag valt att inför 75-årsjubileet ingå ett globalt samarbete med Rädda Barnen. Läs mer>>

Nypremiär 9 augusti
FILMFAKTA
Regissör: Olle Helllbom
Land: Sverige
År: 1970
Längd: 96 minuter
Språk: Svenska
Textning: Svenska
Genre: Familjefilm
Åldersgräns: Barntillåten
Skådespelare / Medverkande: Inger Nilsson, Maria Persson, Pär Sundberg, Beppe Wolgers mfl.
Distributör: SF Studios
Visa på IMDb
Event & specialvisningar