Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Pojkarna

Nypremiär, visas endast 5 – 7 aug! (under Malmö Pride)

POJKARNA är baserad på Jessica Schiefauers hyllade och Augustpris-belönade roman med sama titel.

Kim, Bella och Momo. Tre 14-åriga flickor på väg in i vuxenlivet. De har sin egen stil och håller ihop i skolan där de ständigt utsätts för kränkningar av killarna. Frizonen har de i växthuset i Bellas trädgård där de kan vara sig själva. En dag upptäcker de en ny växt med en märklig nektar. De smakar av den och då händer det fantastiska. De förvandlas till pojkar. Flickorna börjar utforska världen och sig själva genom det andra könet. Njutningen och friheten pojkvärlden erbjuder dem är stor och kontrasten märkbar till de kränkningar de ofta upplever i sina flickkroppar. Med sprakande fantasi skildrar filmen uppväxt, förvandling, vänskap och kärlek, och ställer frågan om kön kanske är något vi skapar, inte föds till.

Kim kan inte få nog av friheten i en annan kropp och blir som pojke också kär i Tony. Tillsammans upplever de både spänning och attraktion, men som tjej är inte Kim intressant för Tony. Pojkarna är en tonårsskildring som ingen annan. Den kombinerar det plågsamt vardagliga med det vackert magiska i en berättelse om uppväxt, förvandling, kärlek och systerskap.

”Om du är blind för det som är annorlunda så är den här berättelsen inte för dig. Men om dina ögon är öppna så ska du se”.
Ur romanen "Pojkarna" av Jessica Schiefauer

FILMFAKTA
Regissör: Alexandra-Therese Keining
Land: Sverige
År: 2015
Längd: 106 minuter
Språk: Svenska
Textning: Svenska
Genre: Drama
Åldersgräns: Från 11 år
Skådespelare / Medverkande: Tuva Jagell, Louise Nyvall, Wilma Holmén, Emrik Öhlander, Vilgot Ostvald Vesterlund, Alexander Gustavsson m fl
Premiär: Fre 5 aug, 2016
Visa på IMDb
Event & specialvisningar