Södra Sveriges största arthousebiograf!

Tider & biljetter
Tider & biljetter
Ponyo på klippan vid havet (sv. tal)

Miyazakis fantasifulla praktverk om hur vänskap och kärlek tillsammans med en natur i balans övervinner allt.

5-årige Sôsuke bor med sin mamma högt upp på en klippa vid havet. En dag hittar han en bedårande guldfisk som sköljts upp på stranden. Han döper henne till Ponyo men inser snart att det här inte är vilken fisk som helst.

Med magiska krafter har Ponyo rymt från sitt hem i havet för att förverkliga sin längtan efter att bli människa. Ett beslut som får konsekvenser för både Ponyo och Sôsuke och skapar obalans i hela världen. Men tillsammans ger sig de två vännerna ut på ett storslaget äventyr för att ställa allt till rätta.

Detta förtjusande animerade praktverk är en visuell explosion av färg, fantasi och förunderlighet med ett hjärta lika stort som den vidaste ocean.

Originaltitel: Gake no ue no Ponyo

JULERBJUDANDE: GRATIS FILM FÖR BARN
Filmen ingår i julerbjudandet GRATIS FILM FÖR BARN under julen 25/12-8/1. Barn t.o.m. 12 år går gratis i följe med vuxet sällskap. För att använda sig av erbjudandet måste biljetterna köpas i kassan på Panora (kan ej köpas online). Vuxna betalar ordinarie pris.

Läs mer om flera filmer som ingår i julerbjudandet här.

FILMFAKTA
Regissör: Hayao Miyazaki
Land: Japan
År: 2008
Längd: 100 minuter
Språk: Svenska (dubbat)
Genre: Animerad familjefilm
Åldersgräns: Från 7 år
Skådespelare / Medverkande: De svenska rösterna görs av bl a Daniel Melén, Ewa Fröling, Jakob Stadell, Julia Dufvenius, Marie Serneholt och Katja Levander.
Premiär: Sön 17 mar, 2019
Event & specialvisningar