Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

The Post

Steven Spielberg regisserar Meryl Streep och Tom Hanks i ett spännande drama om en oväntad allians på tidningen The Post.

Nominerad till två Oscarsstatyetter i kategorierna "Bästa film" och "Bästa kvinnliga huvudroll" (Meryl Streeps 21:a Oscarsnominering!).

I juni 1971 tog New York Times, Washington Post och nationens stora tidningar modigt ställning för yttrandefrihet och rapporterade om The Pentagon Papers, den massiva mörkläggningen av regeringshemligheter som spände över fyra decennier och fyra amerikanska presidenter. Vid den tiden försökte Washington Post's Katherine Graham (Meryl Streep) fortfarande att hitta sin plats som landets första kvinnliga tidningsutgivare, och Ben Bradlee (Tom Hanks), tidningens labila men drivna redaktör, försökte förbättra den kämpande tidningens rykte. Tillsammans bildade de två ett osannolikt lag, då de var tvungna att samarbeta och fatta det djärva beslutet att stödja The New York Times i deras försök att bekämpa Nixonadministrationen i deras exempellösa försök att begränsa yttrandefriheten (The First Amendment).

FILMFAKTA
Regissör: Steven Spielberg
Land: USA
År: 2018
Längd: 115 minuter
Språk: Engelska
Textning: Svenska
Genre: Thriller
Åldersgräns: Från 7 år
Skådespelare / Medverkande: Meryl Streep, Tom Hanks, Alison Brie, Matthew Rhys, Bradley Whitford, Bruce Greenwood
Premiär: Fre 26 jan, 2018
Visa på IMDb
Event & specialvisningar