Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Profeten

Sista visning söndag 1 maj!
EN AV HISTORIENS MEST SÅLDA BÖCKER SOM FILM AV REGISSÖREN TILL LEJONKUNGEN

Almitra är en levnadsglad och nyfiken flicka som bor i en by vid Medelhavet med sin mamma Kamila. Kamila arbetar som hushållerska hos Mustafa, en konstnär och poet som sedan många år lever i exil på grund av sin politiska aktivism. 
En dag kommer en sergeant till Mustafa och berättar att han nu är en fri man och att han genast ska åka tillbaka till sitt hemland. Mustafa påbörjar resan till skeppet som ska ta honom hem med Kamilla och Almitra hack i hälarna. Men resan blir inte riktigt som tänkt.

Liam Neeson gör rösten till Mustafa och Salma Hayek (som också är en av filmens producenter) gör den till Kamila i denna poetiska lovsång till frihet och medmänsklighet, för såväl barn som vuxna

En av historiens mest sålda böcker, Kahlil Gibrans PROFETEN från 1923, har blivit film. Från att boken gavs ut låg den på den internationella bestsellerlistan i otroliga 50 år och har i dag sålt i 100 miljoner exemplar världen över. Huvudregissör och manusförfattare är Roger Allers som regisserade Disneys Lejonkungen. 

Filmen rekommederas från ca 9 år.

FILMFAKTA
Regissör: Roger Allers
Land: USA
År: 2016
Längd: 84 minuter
Språk: Engelska
Textning: Svenska
Genre: Animerad familjefilm, Animerad film, Drama, Familjefilm, Musikal, Äventyr
Åldersgräns: Från 7 år
Skådespelare / Medverkande: Röster av: Liam Neeson, Salma Hayek, Alfred Molina, Frank Langella
Premiär: Fre 22 apr, 2016
Visa på IMDb
Event & specialvisningar