Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Queen of Katwe

Sista visn tis 28 feb!
En berättelse av livet, schack och en extraordinär flickas dröm.

Hon vinner den avgörande matchen, men hon har ingen aning om vad det innebär. Ingen har sagt till henne vad som står på spel, så hon bara spelar, som hon alltid gör. Hon har ingen aning om att hon har kvalificerat sig till att delta i schack-olympiaden 2010 i den ryska staden Khanty-Mansiysk. 14 år gammal är Phiona den yngsta bland 1300 spelare, från 141 länder.

Livet i Katwes slum i Ugandas huvudstad Kampala är en ständig kamp för 10-åriga Phiona och hennes familj. Hennes värld förändras när hon möter Robert Katende, en fotbollstränare som undervisar barnen i att spela schack. Nyfiken, lär sig Phiona spelet. Hon blir fascinerad av det och blir under Katendes ledning snart en toppspelare.

Under flera år leder hennes framgångar i tävlingar och turneringar till större tävlingar, stress och identitetsfrågor. Phiona måste lära sig mer än spelet när hon exponeras för livet utanför Katwe. Hennes utveckling, både formellt och informellt, fortsätter och hon drömmer om att undfly livet i fattigdom för sig själv, sin mamma och sina syskon.

QUEEN OF KATWE är regisserad av Mira Nair som tidigare bl a gjort "Monsunbröllop", "Salaam Bombay!", "Mississippi Masala" och "Den ovillige fundamentalisten".

QUEEN OF KATWE websida >> 
QUEEN OF KATWE Facebook >> 

FILMFAKTA
Regissör: Mira Nair
Land: USA
År: 2016
Längd: 124 minuter
Språk: Engelska
Textning: Svenska
Genre: Drama, Verklighetsbaserad
Skådespelare / Medverkande: Madina Nalwanga, David Oyelowo, Lupita Nyong'o, Martin Kabanza m fl
Premiär: Fre 17 feb, 2017
Visa på IMDb
Event & specialvisningar