Södra Sveriges största arthousebiograf!

Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Ronja Rövardotter

En vacker och ständigt aktuell Astrid Lindgren-klassiker i regi av Tage Danielsson.

Den natt rövarhövdingen Mattis dotter Ronja föds drar ett väldigt oväder över Mattisskogen. Endast de grymma Vildvittrorna kan vistas ute. Blixtarna korsar den becksvarta himlen – och plötsligt slår åskan ned och klyver den mäktiga Mattisborgen i två delar.

När Ronja blivit 10 år gammal skickas hon ut i Mattisskogen för att lära känna alla faror som lurar där. Här finns grådvärgar och rumpnissar, den farliga älven och det hemska Djävulsgapet. I skogen finns också Birk, son till Mattis ärkefiende Borka som med sitt rövarband har bosatt sig i den del av Mattisborgen som ligger på andra sidan Djävulsgapet. Den gamla fejden blossar upp igen, men barnen vägrar att delta. Istället blir de bästa vänner och när det upptäcks blir de förskjutna av sina familjer.

Ronja och Birk ger sig ut i Mattisskogen där de bor i en gammal björngrotta och lever på det naturen ger. Ännu är det sommar, men hur ska det gå när vintern kommer? Och hur ska Mattis överleva sorgen över att ha förlorat sin älskade Ronja? Kanske måste han följa gamle Skalle-Pers råd: att försonas med Borka. Mattis slits mellan sin längtan efter Ronja och sitt hat mot Borkaätten. Och Ronja, hon har ärvt sin fars envishet och ger inte vika för något.

FILMFAKTA
Regissör: Tage Danielsson
Land: Sverige
År: 1984
Längd: 126 minuter
Språk: Svenska
Genre: Familjefilm
Åldersgräns: Från 7 år
Skådespelare / Medverkande: Hanna Zetterberg, Dan Håfström, Börje Ahlstedt, Lena Nyman, Per Oscarsson, Allan Edwall
Premiär: Lör 23 feb, 2019
Event & specialvisningar