Södra Sveriges största arthousebiograf!

Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Sigrid och Isaac
Visas 23 aug

Vi uppmärksammar att Folkets Bio fyller 50 år med att visa filmpärlor från Folkets Bios 50-åriga historia för 50 kr. Välkommen på visning av Anders Wahlgrens Sigrid och Isaac.

En annorlunda långfilm om konstnärsparet Sigrid Hjertén och Isaac Grünewald om deras kärlek, konstnärskap och kamp för överlevnad, i en svår tid som i mycket påminner om vår. Sigrid och Isaac levde ett mycket dramatiskt liv.

Anders Wahlgren, som skrivit manus och regisserat, har under flera år fått möjligheten att gå igenom deras efterlämnade brev, foton, filmer och tidningsartiklar. Det har varit en skakande läsning. De antisemitiska hoten som Isaacs utsätts för är till stora delar okända händelser. Genom tre års forskning blev detta unika material från polisprotokoll, foton, privata brev och tidningsurklipp en långfilm, ett kammarspel – en dialog för två skådespelare.

Gunilla Röör och Philip Zandén ger röst åt Sigrid och Isaac. De agerar till filmbilder av de riktiga personerna. Nyfilmning av miljöer har skett i Paris, Sydfrankrike och Stockholm.

Visas 23 aug

BILJETTPRIS: 50 kr

FILMFAKTA
Regissör: Anders Wahlgren
Land: Sverige
År: 2005
Längd: 86 minuter
Språk: Svenska
Genre: Dokumentär
Åldersgräns: Barntillåten
Distributör: Folkets Bio
Visa på IMDb

Arrangörer: Folkets Bio Malmö, ABF Malmö


Event & specialvisningar