Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Sigur Rós: Heima

Om man redan tycker om Sigur Rós stämningsfyllda, kraftfulla och skira post-rock är den här filmen ett absolut "must see" ...och till alla andra kan man bara säga samma sak. Har man sett den en gång är det svårt att låta bli att se den igen. Av många ansedd som den absolut bästa musikdokumentären någonsin! En helt magisk film med vackra, krispigt klara bilder. Både musiken och det isländska landskapet är fyllt till bredden av kraft och skönhet.

Med undantag av enstaka festivalvisningar visades aldrig SIGUR RÓS: HEIMA på bio i Sverige när den var ny. Missa inte chansen nu att se den på stor duk på Panora!

HEIMA  - ett ord med den dubbla betydelsen Hem och Hemland - är en dokumentär filmad sommaren 2006 när Sigur Rós efter ett års turnérande världen runt med albumet "Takk...", genomförde en serie konserter runt om i hemlandet Island. Alla konserterna var gratis som en gåva tillbaka till fansen och innehöll material ifrån bandets första fyra album. Islänningar i alla åldrar slöt upp i mängder för att lyssna till, de i vissa fall oannonserade, konserterna. Sigur Rós spelade på helt olika sorters platser - inomhus, utomhus, i en grotta, i nationalparken Asbyrgi, i en fiskfabrik, för första gången helt akustiskt när det inte fanns någon ström, och slutligen en gigantisk utomhuskonsert i Reykavik som blev till Sigur Rós dittills största - och den största konserten någonsin på Island, alla kategorier.

På Panora kommer vi nu även visa filmen SIGUR RÓS: INNI - läs mera här >> 

Med start i juni 2016 kommer Sigur Rós genomföra en festival-turné som kommer inkludera nytt outgivet material.

FILMFAKTA
Regissör: Dean DeBlois
Land: Island
År: 2007
Längd: 97 minuter
Språk: Engelska, Isländska
Genre: Musikdokumentär
Skådespelare / Medverkande: Sigur Rós, Amiina m fl
Premiär: Fre 4 mar, 2016
Visa på IMDb
Event & specialvisningar