Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Sigur Rós: Inni

Sista visning tors 10 mars!
INNI är Sigur Rós andra film, uppföljare till succéen "Heima".

Filmad under två utsålda kvällar på Alexandra Palace i London 2008, blandar denna experimentella konsertfilm livebilder och arkivmaterial, för att med hjälp av analog efterproduktion förmedla den känslomässiga upplevelsen av att se Sigur Rós spela.

Medans "Heima" med vackra naturbilder placerade Sigur Rós i kontexten av sitt hemland, Island och försåg publiken med ett geografiskt och socialt perspektiv på bandets trollbindande musik, fokuserar INNI helt och fullt på Sigur Rós mäktiga konsert-framträdande.

Filmad på ett sätt som inbjuder till både intimitet och klaustrofobi, ett monokromatiskt tunnelseende. Allt omkringvarande skalas bort och de fyra musikernas prestationer lyfts fram. Lo-fi estetiken tas till sin extrem. Hela konserten visas i svartvitt, med kornighet och hög kontrast.

Ursprungligen filmad på digital HD, som överförts till 16mm filmremsor, vars projektion sedan filmats av på nytt. Ibland genom prismor och andra föremål för att ge ett impressionistiskt utseende eller som något som återvunnits från en förfluten tid. Allt för att skapa en känslomässig förståelse av att komma bandet rumsligt nära och att gå in i musiken (Inni betyder inuti).

INNI släpptes 2011 men har knappast visats alls på bio i Sverige, missa inte chansen nu att se den på stor duk på Panora!

Vi kommer nu även visa filmen SIGUR RÓS: HEIMA - läs mera här >>

Med start i juni 2016 kommer Sigur Rós genomföra en festival-turné som kommer inkludera nytt outgivet material.

FILMFAKTA
Regissör: Vincent Morisset
Land: Storbritannien, Island, Kanada
År: 2011
Längd: 74 minuter
Språk: Engelska, Isländska
Genre: Musikdokumentär
Skådespelare / Medverkande: Jón þor Birgisson, Orri Páll Dýrason, Georg Holm, Kjartan Sveinsson.
Premiär: Fre 4 mar, 2016
Visa på IMDb
Event & specialvisningar