Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Små vänner, stora upptäckter

Träffa bävern, solrosen, blåsfisken och den lilla draken Sevanik. Och vilket djur är det som gömmer sig i den stora lådan? Ett kortfilmspaket för de yngsta som lockar till både skratt och eftertanke.

Bävern
På seglats i sitt vackra träskepp stöter musen på en bäver strandad på en öde ö. Musen räddar den skeppsbrutne bävern, men bävern var nog hungrigare än vad musen hade räknat med.

Blåsfisken
I ett hav fyllt av stora, läskiga fiskar måste den lilla blåsfisken låtsas vara stor och stark för att överleva. Men är de andra fiskarna verkligen så otäcka som de ser ut?

Sevanik
Sevanik är en liten drake som bor i en sjö med ett fluffigt moln. En dag när de två vännerna utforskar världen utanför sjön blir draken biten av en mygga. Bettet sätter igång ett överraskande oväder.

Solrosen
Dagen gryr och det är full fart på solrosfarmen. När de andra solrosorna gör morgongympa ligger en kvar och drar sig. Istället är den uppe på natten med stjärnor och nattdjur.

Vad finns i lådan?
Piloterna ska transportera en stor låda. Vilket djur gömmer sig däri? Lådan får åka flygplan, båt, tåg, buss och till sist cykel. Vem är det som väntar på paketet på andra sidan?

Rek. för ca 3–5 år.

FILMFAKTA
Regissör: Julia Ocker, Harutyun Tumaghyan, Natalia Chernysheva, Bram Algoed
Land: Tyskland, Armenien, Frankrike, Ryssland, Belgien
År: 2024
Längd: 30 minuter
Språk: Svenska
Genre: Animerad familjefilm, Animerad film, Barnfilm
Åldersgräns: Barntillåten
Premiär: Lör 30 mar
Distributör: BUFF Filmfestival
Event & specialvisningar