Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Sommaren med Monika
Visas 30 mars

I år är det 70-årsjubileum för Sommaren med Monika med Harriet Andersson och Lars Ekborg! Passa på och upplev en av Ingmar Bergmans mest uppmärksammade filmer på stora duken. Filmen chockade en hel värld och var en av de filmer som födde föreställningen om "den svenska synden". 

Harry är en blyg nittonåring som jobbar på ett lager på Södermalm i Stockholm. En vacker vårdag när han tar rast på det lokala fiket träffar han biträdet från grönsaksaffären mittemot, sjuttonåriga Monika. Hon är frispråkig, upprorisk, och mer erfaren än Harry, men de faller för varandra och i förälskelsens rus bestämmer de sig för att lämna sina trista jobb och rymma till en skärgårdsö.

Monika och Harry upplever en passionerad sommar ihop. Befriade från omvärldens krav och omgivna av glittrande sol och brusande hav upptäcker de erotikens berusande kraft. Men Monika blir med barn och snart måste de återvända till verkligheten. De gifter sig innan barnet föds och Harry går in för äktenskapet med liv och lust medan Monika snart blir uttråkad av att gå hemma. Deras skimrande sommardagar i havsbandet känns mer och mer avlägsna.

Sommaren med Monika är en filmatisering av Per Anders Fogelströms populära roman med samma namn, och bygger på ett manus som Fogelström skrev med Bergman. Harriet Andersson förkroppsligar i rollen som Monika en ny, erotisk frigjordhet som bidrog till intresset för Bergmans filmer utomlands. Filmen väckte stor uppståndelse både på hemmaplan och internationellt, och den amerikanska distributionstiteln Monika, Story of a Bad Girl är talande för mottagandet. Filmen blev en internationell publiksuccé, och även kritikerna i franska nya vågen, vars hyllningar skulle ge Bergmans internationella genombrott en mer konstnärlig och prestigefylld tyngd, attraherades av ryktet om "den svenska synden".

Visas 30 mars

BILJETTPRIS: 120 kr (rabatter eller klippkort gäller ej)

FILMFAKTA
Regissör: Ingmar Bergman
Land: Sverige
År: 1953
Längd: 96 minuter
Språk: Svenska
Textning: Otextad
Genre: Drama
Åldersgräns: Från 15 år
Skådespelare / Medverkande: Harriet Andersson, Lars Ekborg, Dagmar Ebbesen
Visa på IMDb

Arrangörer: Folkets Bio Malmö, ABF Malmö


Event & specialvisningar