Södra Sveriges största arthousebiograf!

Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Starka känslor, stora äventyr

Ett kortfilmspaket med fem animerade filmer. Fyra filmer utan tal och text, en film med några franska ord/svensk text.

I franska Pojken och elefanten möter vi klassens nya elev. Till skillnad från de andra har han ett elefantliknande huvud och en människokropp. Han ignoreras och retas av de flesta av barnen, men det finns en som ger honom en chans. Vad väger tyngst, vänskap eller elakheter?

I Maskinen och melodin tas vi till den hotade regnskogen, där det uppstår en osannolik vänskap. En peruansk animerad pärla, som belyser vikten av att bevara vår natur – till tonerna av smittande flöjtmusik.

Från Frankrike kommer Att vara systrar. I det fina samarbetet mellan två syskon visas kärlek och starka band. Efter att den yngre systern fått en ny rullstol kan hon bestämma sin egen väg och tar med sin syster på tur.

Häxfen, en belgisk-bulgarisk samproduktion, berättar om den unga fen Rosemary som lever ett tråkigt liv i sagoslottet. Hon skulle hellre vara en häxa och få skrika och smutsa ner sig. Hennes mamma gillar inte idén så Rosemary tar sitt pick och pack och drar till häxskogen.

Filmpaketet avslutas med Papirola, en spansk animation om 8-åriga Nico som kan vika ihop vad som helst, som om det vore av papper. En höstmorgon viker han ihop allt han älskar med sitt hus. Det är dags för en livsavgörande resa.

Rekommenderas för ca 5–8 år.

FILMFAKTA
År: 2023
Längd: 46 minuter
Genre: Animerad familjefilm, Animerad film, Barnfilm
Åldersgräns: Barntillåten
Premiär: Lör 29 apr, 2023
Distributör: BUFF Filmfestival
Event & specialvisningar