Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Taxiklubben

Visas endast 13-15 maj. Lördag 14 maj närvarar regissören och gäster från filmen vid visningen - läs mera här >>

Allonias bestämmer sig för att det får vara nog. Han sliter 12-13 timmar i sin taxi varje dag och får ändå inte pengar över till hyran och kläder till sina tre barn. Han inleder en kamp mot sveriges största taxibolag, som ägs av miljardären Rolf Karlsson. Under flera års tid köpte Fågelviksgruppen upp taxibolag efter taxibolag. Ledningen tjänar grova pengar och de anställda som organiserar sig för att förbättra arbetsvillkoren bemöts med hot om uppsägning.

TAXIKLUBBEN är en modern David mot Goliat-historia, om taxichauffören Allonias Sebathus envetna kamp mot sveriges största taxibolag. En kamp som kantas av dödsfall, skilsmässa och krossade drömmar. Men som också leder till något stort.

Förra året visades dokumentärfilmaren Johan Palmgrens omtalade dokumentär "Sextemplet" på bio, den handlar om två män som startar en ny utmanande klubb i Norrtälje och där moralpaniken blev ett faktum. Utöver den har Johan regisserat flera uppmärksammade och prisbelönta filmer. 2007 belönades han och Åsa Blanck med en Guldbagge för dokumentären "Vikarien" och andra omtalade titlar är "Bedragaren", "Kvartersdoktorn", "Familjen Persson i främmande land" och "Flogstavrålet".

 

Biljettpris: 80 kr

FILMFAKTA
Regissör: Johan Palmgren
Land: Sverige
År: 2016
Längd: 59 minuter
Språk: Svenska
Textning: Svenska
Genre: Dokumentär
Åldersgräns: Från 15 år
Skådespelare / Medverkande: Allonias Sebhatu m fl
Premiär: Fre 13 maj, 2016
Event & specialvisningar