Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

The Eternal Memory

Sista visningen är onsdagen den 31 januari.

Prisad chilensk film som har blivit Oscarsnominerad för bästa dokumentär. The Eternal Memory (La memoria infinita) vann pris för bästa dokumentär på Stockholm Film Festival 2023, publikpriset för bästa dokumentär i Sundance och ett av publikpriserna för bästa dokumentär i Berlin.

Paulina och Augusto har varit tillsammans i mer än 20 år. Hon har varit verksam som kulturminister och skådespelare, han som TV-journalist. För åtta år sedan diagnostiserades Augusto med Alzheimers vilket vände upp och ner på parets tillvaro.

Som en av Chiles mest prominenta kulturella kommentatorer är Augusto van vid att skapa minnesarkiv, inte minst efter att ha varit ansvarig för den uppgiften efter den systematiska rensningen av det kollektiva minnet under Pinochets diktatur. Det här är berättelsen om en man som har ägnat hela sitt liv åt att förebygga en kollektiv minnesförlust men som nu själv gradvis förlorar sitt eget minne. Men hur ensam Augusto än må vara inuti sitt huvud förblir Paulina vid hans sida, ty även om han glömmer så förblir hennes känslor för honom lika starka som alltid. The Eternal Memory är en kärleksberättelse för evigheten.

Regisserad av Maite Alberdi, som Oscarsnominerades för The Mole Agent, och producerad av Pablo Larrain, känd för bland annat Spencer, Jackie och Neruda

__

“Balances personal reflection and historical consciousness……the warm, gentle touch of Alberdi’s filmmaking” – Variety

“It’s a striking and intimate piece of cinema” — Playlist

“An intimate, understated and often wrenching portrayal” — Screen

FILMFAKTA
Regissör: Maite Alberdi
Originaltitel: La memoria infinita
Land: Chile
År: 2023
Längd: 85 minuter
Språk: Spanska
Textning: Svenska
Genre: Dokumentär
Åldersgräns: Från 7 år
Skådespelare / Medverkande: Augusto Góngora, Paulina Urrutia, Javier Bardem
Premiär: Fre 19 jan
Distributör: Edge Entertainment
Visa på IMDb
Event & specialvisningar