Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

The Other Fellow

Sista visningen är onsdagen den 8 februari.

Att leva i skuggan av dubbelnollan. The Other Fellow har vunnit pris vid Documentary Edge Festival i Nya Zeeland. Filmen liknar garanterat ingen annan dokumentär som gjorts om James Bond!

Människor över hela världen känner till namnet, även de som aldrig sett en enda film med den brittiske agenten. Bond, James Bond är sextio år efter att Dr. No, i Sverige känd under titeln Agent 007… med rätt att döda, fortfarande en av de största hjältarna som setts på en bioduk. Vi förknippar honom med action, Bondbrudar, exotiska platser, finess, Vodka Martinis och äventyr. Bond är en stilikon och någon många drömmer om att vara. Men är det hela sanningen?

Matthew Bauers fascinerande dokumentär The Other Fellow porträtterar män som alla har gemensamt att de delar namn med den kände dubbelnollan. Ornitologen som Bonds skapare Ian Fleming tog namnet ifrån, engelska militärer, en queer teaterregissör i New York, politiker i Guyana och en afroamerikansk man som sitter i fängelse. Alla får de tillfälle att ge sin syn på hur det är att heta James Bond. Berättelser om oönskade smeknamn får sällskap av dråpliga situationer. The Other Fellow lockar till skratt men går också in på oväntat mörka territorier. Vi stiftar också bekantskap med svensken Gunnar James Bond Schäfer. På ett väl valt datum år 2007 bytte han namn för att ännu mer efterlikna sin idol James Bond. Denne Gunnar James Bond Schäfer driver ett av världens största muséer tillägnat Agent 007 i Småländska orten Nybro.

"Intressant och fascinerande" – Stuff
"Unik, rolig och rörande, rekommenderas varmt!" – Rat World Mag

FILMFAKTA
Regissör: Matthew Bauer
Land: Annat
År: 2022
Längd: 80 minuter
Språk: Engelska
Textning: Svenska
Genre: Dokumentär
Åldersgräns: Från 11 år
Skådespelare / Medverkande: Gunnar James Bond Schäfer, James Alexander Bond, James Bond Jr.
Premiär: Fre 3 feb, 2023
Distributör: Njutafilms
Visa på IMDb
Event & specialvisningar