Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

The scars of Ali Boulala

Berättelsen om skateboardstjärnan Ali Boulalas framgång och fall, men även om möjligheten att få upprättelse. Tilldelades pris för bästa dokumentär vid Tempo Festival 2022. 

I mitten av 90-talet dyker plötsligt en 16-åring från Sverige upp och välter den internationella skateboardscenen. Med sin excentriska, rebelliska stil och gudabenådade talang är Ali Boulala bokstavligen rock'n'roll på en bräda. Tillsammans med polarna i teamet på Flip Skateboards påbörjar han en tio år lång världsturné präglad av gränsöverskridande åkning och gränslöst festande. Ett party som slutar tvärt med en fruktansvärd olycka 2007.

14 år senare lever Ali ett stilla liv i en förort till Stockholm. Hans yttre och inre ärr blir dagliga påminnelser om händelsen som fortfarande förföljer honom. En dag uppenbaras en möjlighet att göra upp med demonerna en gång för alla. Men är han redo att konfrontera det förgångna eller är vissa sår för djupa för att läka?

"Rock and roll på en skateboard." – Kulturbloggen
"En underhållande och livsbejakande, omväxlande nykter och eftertänksam film, men hela tiden ärlig, rå och oerhört vacker." – Nöjesguiden

FILMFAKTA
Regissör: Max Eriksson
Land: Sverige
År: 2021
Längd: 100 minuter
Språk: Svenska
Textning: Svenska
Genre: Dokumentär
Skådespelare / Medverkande: Ali Boulala, Amanda Boulala, Omar Boulala
Premiär: Lör 26 mar, 2022
Distributör: Lucky Dogs
Visa på IMDb
Event & specialvisningar