Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

The Society of the Spectacle
Repris 2 jan

The Society of the Spectacle i regi av Roxy Farhat och Göran Hugo Olsson bjuder in till ett samtal som utmanar vårt sätt att se på världen, där vi får möjlighet att reflektera över vår egen tillvaro.

Klimatet är på väg att haverera, demokratin är på nedgång och klyftan mellan fattiga och rika ökar. Men varför är det inte fler som gör uppror? Vi lever i ett samhälle där representationen och framställning blivit viktigare än faktiska erfarenheter och verkligt engagemang.

I The Society of the Spectacle har regissörerna Roxy Farhat och Göran Hugo Olsson tagit sig an uppgiften att skärskåda vår tids kultur. Filmen utgår från Guy Debords profetiska bok La Société du Spectacle från 1967. Tillsammans med en rad experter får vi följa med på en tankeväckande resa genom en digital labyrint av populärkulturella referenser och bortglömda pärlor från internets komposthög. Filmen blottlägger en samtid där våra liv blivit handelsvaror och konsumtion tycks vara den största religionen. Är vi fast i spektakel-samhällets grepp?

Repris 2 jan
FILMFAKTA
Regissör: Roxy Farhat, Göran Hugo Olsson
Originaltitel: La Société du Spectacle
Land: Sverige
År: 2023
Längd: 90 minuter
Språk: Engelska
Textning: Svenska
Genre: Dokumentär
Åldersgräns: Från 15 år
Skådespelare / Medverkande: Frida Beckman, Mikkel Bolt Rasmussen, Valerie Kyeyune Backström, Jyoti Mistry, Andreas Malm, Stellan Vinthagen
Distributör: Story AB
Visa på IMDb
Event & specialvisningar