Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Tjorven och Skrållan

I den andra filmen om Tjorven och livet på Saltkråkan får vi lära känna en ny familjemedlem - Skrållan - som har en förkärlek till att rymma iväg och pröva morfar Melkers tålamod.

Familjen Melkersson bor som vanligt ute på Saltkråkan. Malin gifter sig med Peter i den lilla skärgårdskyrkan och Tjorven och Stina är brudnäbbar. Redan här börjar förvecklingarna. Pappa Melker trillar i sjön, klädd i frack.

Peter och Malin får ett litet barn, Skrållan. Det visar sig snabbt vara ett vilt barn, vilket inte minst morfar Melker får veta av, när han försöker ägna sig åt praktisk barnavård. Framförallt är Skrållan förtjust i att rymma sin väg. Men Tjorven, Stina och hunden Båtsman ställer upp till hans hjälp, tror han innan den bittra sanningen gått upp för honom.

Stina har sin egen uppfattning om hur man skall komma till rätta med Skrållan. Först säljer hon henne till fiskaren Vesterman för 25 öre. Men sedan tar hon henne tillbaka och drar till skogen för att överlämna henne till trollen - där tycker Stina att hon hör hemma.

Plötsligt är Skrållan försvunnen, och då blir det fart på morfar Melker, på Tjorven och Pelle och på Båtsman. Malin kommer med båten från stan, och så får även det sista äventyret sin upplösning i frid och fröjd.

Tillhör: Sportlovsbio 2023

FILMFAKTA
Regissör: Olle Hellbom
Originaltitel: Tjorven och Skrållan
Land: Sverige
År: 1965
Längd: 93 minuter
Språk: Svenska
Genre: Familjefilm, klassiker
Åldersgräns: Barntillåten
Premiär: Fre 1 jan, 1965
Distributör: Svenska Filminstitutet
Visa på IMDb
Event & specialvisningar