Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

The Tribe

Sergey blir flyttad till en internatskola specialiserad på döva studenter. Men skolan leds av det hierarkiska nätverket "The Tribe", som sysslar med allt från kriminalitet till prostitution. Nyanländ och på okänd mark måste han nu hitta sin roll i den nya samvaron.

Genom att delta i ett antal inbrott och stölder höjer han snabbt sin egen status i organisationen. Allt verkar fungera fint tills den dag han träffar Anna, chefens konkubin, och tvingas bryta mot alla oskrivna regler satta av "The Tribe".

THE TRIBE är något helt unikt inom filmvärlden. Utan tal och utan text, med starka känslor i bild som får tala för sig själva och tolkas av åskådaren.

“Det har alltid varit min stora dröm att hylla stumfilmen. Att skapa en film som som kan förstås utan någon form av talad dialog. Dessutom var skådespelarna egentligen aldrig helt tysta i stumfilmen, de kommunicerade väldigt aktivt genom samspel och kroppsspråk. De kunde kommunicera alla känslor och tankar utan att säga ett ord. Detta är precis orsaken till varför jag ville göra en film om och med döva och deras liv. Utan tal och utan textning.”
/ regissören Miroslav Slaboshpitsky

FESTIVALVINNARE
Under festivalen i Cannes 2014 tog THE TRIBE hem tre stora priser under kritikerveckan: Grand Prix, Visionary Award och GAN Foundation Support. Utöver Cannes har filmen även vunnit pris för Bästa film i Milano, pris för Bästa film och Regi vid Tarkovsky Festival i Ryssland, pris för Bästa regi vid Fantastic Fest i USA och många fler.

FILMFAKTA
Regissör: Myroslav Slaboshpytskiy
Land: Ukraina
År: 2014
Längd: 132 minuter
Språk: Teckenspråk
Genre: Drama
Åldersgräns: Från 15 år
Skådespelare / Medverkande: Grygoriy Fesenko, Yana Novikova, Rosa Babiy, Alexander Dsiadevich
Premiär: Fre 20 mar, 2015
Visa på IMDb
Event & specialvisningar