Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

UFO Sweden

Sista visningen är tisdagen den 10 januari.

En nervkittlande och rörande filmupplevelse av filmkollektivet Crazy Pictures placerad i ett 90-tals Sverige och som närmast kan beskrivas som en korsning mellan Stranger Things och Arkiv X rakt ner i den östgötska myllan.

UFO Sweden är en förening som utreder övernaturliga fenomen. En dag dyker tonårsrebellen Denise upp med ett fall som inte liknar något de sett tidigare. Tillsammans ger de sig ut på ett riskfyllt äventyr, som tar dem långt utanför lagens gränser och in i en värld av oförklarliga fenomen.

Crazy Pictures vann 2019 en Guldbagge som årets nykomling för Den blomstertid nu kommer. Nu har deras senaste film UFO Sweden nominerats i kategorierna Bästa klippning och Bästa visuella effekter.

Filmens historia är inspirerad av en verklig förening vid namn UFO-Sverige som bildades 1970 och som fortfarande är aktiv. Mer information om den riktiga föreningen UFO-Sverige finns på www.ufo.se

FILMFAKTA
Regissör: Crazy Pictures
Land: Sverige
År: 2022
Längd: 116 minuter
Språk: Svenska
Textning: Svenska
Genre: Science Fiction, Äventyr
Åldersgräns: Från 11 år
Skådespelare / Medverkande: Jesper Barkselius, Oscar Töringe, Inez Dahl Torhaug, Joakim Sällquist, Eva Melander, Sara Shirpey m.fl.
Premiär: Sön 25 dec, 2022
Distributör: SF Studios
Visa på IMDb
Event & specialvisningar