Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Unga Sophie Bell

UTOMHUSBIO I RÖNNEHOLMSPARKEN
Fre 7 aug kl 22:00

Efter studenten börjar äntligen det hisnade livet! Så tänker bästa vännerna Sophie (Felice Jankell) och Alice (Hedda Stiernstedt) om den stundande flytten till Berlin. Men planerna krossas när Alice försvinner under oklara omständigheter och Sophie tvingas ta sina första steg som vuxen på egen hand.

Amanda Adolfssons efterlängtade långfilmsdebut är inspelad i Malmö och Berlin. En vacker berättelse om en vänskap som är så intensiv att den överglänser allt - och vad som händer när den spricker. 

UNGA SOPHIE BELL är den andra filmen som erhållit Stockholms filmfestivals långfilmsstipendium och filmen hade världspremiär på Stockholm Filmfestival 2014, där både Felice Jankell och Iggy Malmborg var nominerade till årets Rising Star.

Amanda Adolfsson:
"Unga Sophie går från att vara en naiv tonåring till att tvärt tvingas möta verkligheten. Sophie och Alices vänskap är intim men inte okomplicerad. Jag älskar hur Sophie känner skuld, besvikelse, ilska och sorg inför det faktum att Alice har undanhållit saker för henne, men ändå så finns försoningen, förlåtelsen där runt hörnet då vänskapen är större än allt.

Jag vill jobba med intima situationer och igenkänning. Jag har en faiblesse för det vackra, det sensuella, poetiska. Samtidigt dras jag till det brutalt allvarliga och i den här filmen ville jag få in en känsla av mystik och undergång, känslor som verkligen hör livet och ungdomen till."

http://ungasophiebell.tumblr.com/


Arrangör: Sommarscen Malmö, Folkets Bio Malmö.


Kringarrangemang:
Performance med musikerna och konstnärerna Linda Spjut och Sandra Mujinga. Missa inte deras unika performance och elektroniska ljudbild inspirerad av filmen!


Utomhusbio med Sommarscen >>

Tillhör: Utomhusbio

FILMFAKTA
Regissör: Amanda Adolfsson
Land: Sverige
År: 2014
Längd: 90 minuter
Språk: Svenska
Genre: Drama
Skådespelare / Medverkande: Felice Jankell, Hedda Stiernstedt m fl
Event & specialvisningar