Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Utan nåd

Vinnare av en Golden Globe som "Bästa utländska film"!

I ena sekunden lever Katja (Diane Kruger) ett lyckligt liv med sin man och lilla son, i nästa sekund har hennes liv förvandlats till en mardröm när hennes älskade förintas i ett terrordåd. För Katja startar nu en lång, komplicerad och smärtsam process för att bearbeta sorgen samtidigt som polisens spaning alltmer inriktar sig på två unga nynazister. I Katjas sinne finns bara en enda tanke som skänker henne något som ens kan liknas vid sinnesfrid? hämnd.

För publiken vid årets Cannesgala var det ingen större överraskning att Diane Kruger tog hem priset för bästa kvinnliga huvudroll för UTAN NÅD. Hennes skådespelarinsats är av kalibern att man redan bara några minuter in i filmen förstår att man beskådar något alldeles speciellt märkvärdigt. Den tyskfödda aktrisen har tidigare setts mestadels i amerikanska storfilmer som ”Inglorious Basterds”, ”Troja” och ”National Treasure” 1 & 2, men vi känner henne även från huvudroller i europeiska filmer som Bille Augusts ”Farväl Bafana” och Fred Cavayés ”Allt för henne”.

UTAN NÅD är regisserad av Fatih Akin vars genombrott ”Mot väggen” belönades med Guldbjörnen i Berlin 2004. Framgången fortsatte sedan med ”Vid himlens utkant” som knep utmärkelsen för bästa manus i Cannes 2007.

Internationell titel: In the Fade

FILMFAKTA
Regissör: Fatih Akin
Land: Tyskland, Frankrike
År: 2018
Längd: 106 minuter
Språk: Tyska
Textning: Svenska
Genre: Drama
Åldersgräns: Ej angivet
Skådespelare / Medverkande: Diane Kruger, Denis Moschitto, Johannes Krisch, Samia Chanrin, Numan Acar, Ulrich Tukur
Premiär: Fre 2 mar, 2018
Visa på IMDb
Event & specialvisningar