Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Utsökt

Sista visningen är torsdagen den 31 mars.

Sinnligt och sinnrikt om Frankrikes första restaurang.

Frankrike 1789. Den begåvade kocken Pierre Manceron lämnar under tumultartade former sin anställning hos hertig Chamfort efter en förnedrande utskällning inför hertigens nobla gäster. Utled på allt vad matlagning heter efter skymfen, sköter han i stillhet sin gård vid landsvägen. Tills dagen då en ung kvinna som hört talas om mästerkocken dyker upp och kräver att få bli hans lärjunge. Motvilligt går Manceron med på att plocka fram förklädet igen. Ett beslut som leder till att han och den unga protegén startar Frankrikes första restaurang, ett ställe där alla, oavsett härkomst, får njuta av den högsta kokkonsten. De skapar sin egen fria affärsverksamhet, samtidigt som revolutionens vindar börjar blåsa genom landet.

En film som dukar upp ett dignande bord av starka känslor, livsnjutning och humor i ett föredömligt högt tempo. Fantastiska kostymer och historiska miljöer och givetvis massor av scener med delikata rätter som får det att vattnas i munnen. 

"Utsökt utvecklas till ett underhållande stycke kultur- och mathistoria på den franska landsbygden insvept i makalöst vackra höstfärger." – Sydsvenskan
"En lovsång till gastronomin"
– Keeping Up With NZ
"Verkligen utsökt film" – DM
"Underbart tillfredställande att se" – Fiction Machine

FILMFAKTA
Regissör: Éric Besnard
Originaltitel: Délicieux
Land: Frankrike, Belgien
År: 2021
Längd: 112 minuter
Språk: Franska
Textning: Svenska
Genre: Drama
Skådespelare / Medverkande: Grégory Gadebois, Isabelle Carré, Benjamin Lavernhe
Premiär: Fre 4 mar
Distributör: Njutafilms
Visa på IMDb
Event & specialvisningar