Södra Sveriges största arthousebiograf!

Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Vad hände, Alfons Åberg? – Kompisfilmen

Det här knattepaketet handlar om Alfons funderingar kring vänskap. Tre Alfonsfilmer berättade av Björn Gustavsson och regisserade av Per Åhlin och Lasse Persson. De enskilda titlarna finns också i andra filmpaket, två av dem i “Bus-Alfons” och en i “Alfons och Milla”.

Alfons upplever stora och hemska saker, han har ingen kompis, han har slagit en som är mindre än han och alla tror att han är en tjuv. Stora känslor om rätt och fel men allt löser sig på ganska lugnt Alfonsmanér. Man hinner tänka och känna själv. En riktig bergochdalbana för liten och stor.

Knattepaketet innehåller följande berättelser:

I Vem räddar Alfons Åberg har Alfons nyss flyttat in i ett nytt område. Han känner ingen där, bara sin hemlige vän Mållgan som är osynlig och alltid gör som Alfons vill. Men vad hjälper en snäll och osynlig kompis när stora killar skräms?

I Där går Tjuv-Alfons anklagar Milla Alfons för att ha stulit nyckeln till kojan som de byggt i trädet. Alla tror att Alfons är en tjuv. Han går ensam till kojan och letar och letar efter nyckeln. Han letar överallt men utan resultat. Ingen vill leka med Alfons, tjuven. När ingen vill leka med honom känner han sig ensam och börjar leta igen. Till slut blir Alfons trodd, det är en skata som tjuven.

I Alfons och odjuret kan Alfons inte leka om dagarna och inte somna om kvällarna. För han har fått ett odjur under sängen. Alfons måste ligga och tänka på allvarliga saker där i mörkret.

 

Tillhör: SMUFF 2021

FILMFAKTA
Regissör: Per Åhlin, Lasse Persson
Land: Sverige
År: 2018
Längd: 32 minuter
Språk: Svenska
Textning: Svenska
Genre: Animerad film, Barnfilm
Åldersgräns: Barntillåten
Skådespelare / Medverkande: Berättare: Björn Gustavsson
Premiär: Mån 29 okt, 2018
Event & specialvisningar