Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Vi fria

I samband med visningen blir det samtal med regissören Oskari Sipola. Samtalsledare: Anna-Lotta Hirvonen Nyström, journalist för Sisuradio på Sveriges Radio i Malmö.

Den 30-åriga Selja bor i ett kollektiv i centrum av Helsingfors. Hon älskar sitt liv, som fylls av jobb, vänner och fester. Hennes kille Tomi vill däremot mer, han har hittat en drömvilla i förorten och vill att de flyttar ihop. En dag knackar det på Seljas dörr och bakom dörren står Leo, hennes 16-årige son som hon gav upp för adoption då hon själv var en tonåring.

Selja får en chans att lära känna sin son, men priset blir högt. Den enda som ser genom Leos polerade yta är Seljas bästa vän Henri, men Selja vägrar att lyssna på hans varningar. Selja är lyckligt ovetande om att Leo förälskat sig i den sju år äldre Iisa som hon delar lägenheten med och att allt kanske inte ligger till precis som Leo säger...

Det oväntade besöket får lika oväntade konsekvenser. Selja och Leo får upptäcka att familj inte behöver betyda samma DNA.

VI FRIA är en varm och hjärtknipande film om att hitta sin egen familj och den lämnar ingen oberörd. Musiken till filmen har skrivits av Finlands främsta popmusiker. Huvudrollen spelas av Maria Ylipää, berömd i både Finland och Sverige för sin roll som Kristina i musikalen "Kristina från Duvemåla".

Originaltitel: Ollaan vapaita

Biljettpris: 95 kr

FILMFAKTA
Regissör: Oskari Sipola
Land: Finland
År: 2015
Längd: 105 minuter
Språk: Finska
Textning: Svenska
Genre: Komedi, Drama, Musik
Skådespelare / Medverkande: Maria Ylipää, Johannes Brotherus, Riku Nieminen, Pihla Maalismaa, Anu Sinisalo, Peter Kanerva, Timo Tuominen m fl
Visa på IMDb
Event & specialvisningar