Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Victoria

Sista visning lör 28 nov!
Victoria, en ung spanjorska, träffar fyra grabbar utanför en nattklubb. Sonne och hans vänner är uppväxta i staden och erbjuder sig visa henne det ”riktiga” Berlin. Men vad hon inte vet är att de är skyldiga någon en tjänst och att den måste betalas tillbaka samma kväll. När Victorias flirt med Sonne börjar utvecklas till något mer övertalar han henne att haka på och kvällen som började så bra tar plötsligt en helt annan vändning.

Under en enda (!) tagning och utan ett enda klipp bjuder Sebastian Schipper upp till en nervig, filmisk dans som garanterat lämnar dig både svettig och andlös. En lika imponerande som unik bedrift!

Sebastian Schipper inledde sin karriär som skådespelare redan när han var 16. Han fick sin första filmroll i "Kleine Haie" 1992 och har därefter setts i bland andra "Den engelska patienten" (1996), "Vinterdröm" (1998), "Spring Lola!" (1998) och "Tre" (2010). Han regidebuterade 1998 med "Absolute Giganten" och VICTORIA är hans fjärde film. Den tog storslam på German Film Awards 2015 och vann i sex kategorier, inklusive Bästa film och Bästa regi.

FILMFAKTA
Regissör: Sebastian Schipper
Land: Tyskland
År: 2015
Längd: 140 minuter
Språk: Tyska
Textning: Svenska
Genre: Drama, thriller
Skådespelare / Medverkande: Laia Costa, Eike Frederick Schulz, Frederick Lau, Franz Rogowski m.fl
Premiär: Fre 23 okt, 2015
Visa på IMDb
Event & specialvisningar