Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Vox Lux

Sista visningen är den 29 januari

Efter att nästan ha mist livet i en blodig skolskjutning sjunger den 14-åriga Celeste en sång vid en minnesstund för offren och blir USAs nya älskling. Snabbt erbjuds hon ett stort skivkontrakt och karriären tar av i rekordfart. Men statusen som global megastjärna är dyrköpt. Celine blir vuxen fort och förlorar både sin tro och sin oskuld, samtidigt som hennes land också går in i en mörkare fas efter 9/11. Nästan två decennier senare försöker Celine göra en comeback efter en skandalös händelse som nästan havererat hennes karriär. Hon gör sig redo att lansera sin sjätte skiva, "Vox Lux", men vill landet fortfarande ha sin älskling? Och vice versa…

Oscarbelönade Natalie Portman är Celeste och Oscarnominerade Jude Law är hennes manager i VOX LUX, en film som tagit amerikanska kritiker med storm. Av San Francisco Chronicle, Los Angeles Times och The Telegraph har den utsetts till årets bästa film.

För svenskar är det extra kul att se filmen eftersom Sverige nämns som ett föregångsland vad gäller musikproduktion och filmen till en del är inspelad i Stockholm.

FILMFAKTA
Regissör: Brady Corbet
Land: USA
År: 2019
Längd: 110 minuter
Språk: Engelska
Textning: Svenska
Genre: Drama, Musik
Åldersgräns: Från 15 år
Skådespelare / Medverkande: Natalie Portman, Jude Law, Raffey Cassidy, Willem Dafoe
Premiär: Fre 18 jan, 2019
Visa på IMDb
Event & specialvisningar