Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Vuxen på en vecka

Välkommen på ett ”sex- och alkoholfritt” vuxenhetsläger för vuxna! Ditt nya liv börjar här!

En grupp främlingar samlas i Åbo skärgård för att fira en annorlunda semestervecka på något som marknadsförts som ett läger för vuxna som vill bli mera vuxna. Reklamvideon ser lockande ut med sina galopperande hästar med fladdrande manar, men i verkligheten visar sig detta bara vara symboliskt för det fria sinnet. Och när gruppledaren smiter iväg till sin hunds förlossning måste deltagarna finna tillväxtens frön i sig själva och i varandra. Lägret kanske inte riktigt fyller löftet om ”den härligaste veckan i ditt liv” men en sak är säkert; ingen återvänder till vardagen från ön oförändrad. 

Efter succéfilmen 21 sätt att förstöra ett äktenskap, som sågs av över 400 000 personer, vänder sig regissör-manusförfattaren Vuoksenmaa sin blick från parförhållanden till individen: filmen handlar om människors stapplande försök att växa upp. Vuxen på en vecka är den andra delen i "den komiska smärtpunktstrilogin"; en serie av tematiskt sammanhängande självständiga filmer som 21 sätt att förstöra ett äktenskap påbörjade. Filmens huvudroller spelas av den finska komedins främsta skådespelare, och eftersom det är en individfokuserad film är alla roller lika viktiga och får nästan lika mycket synlighet.

Originaltitel: Viikossa aikuiseksi

Biljettpris: 95 kr

FILMFAKTA
Regissör: Johanna Vuoksenmaa
Land: Finland
År: 2015
Längd: 92 minuter
Språk: Finska
Textning: Svenska
Genre: Komedi
Åldersgräns: 15 år
Skådespelare / Medverkande: Minttu Mustakallio, Iina Kuustonen, Taneli Mäkelä, Essi Hellén, Minna Koskela, Eppu Salminen, Anna-Leena Sipilä, Jarkko Niemi, Lauri Tanskanen, Jarkko Pajunen
Event & specialvisningar