Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Weiner

Extrainsatt visning av Sundance-vinnande dokumentären WEINER på USAs valdag tisdag den 8 november kl. 18.30

Kommer Hillary Clintons otillbörliga mejlande från sin privata mejlserver som tidigare utrikesminister, att fälla henne i sista timmen!

FBI har hittat ny e-post som kan vara relevant för utredningen, vilka de nu ska granska för att se om de innehåller sekretessbelagda uppgifter eller om det finns mejl som inte överlämnades i samband med den tidigare utredningen. 
www.sydsvenskan.se/2016-10-31/vad-vi-vet-om-clintons-nya-mejlharva

Det mest bisarra i sammanhanget är, att den nya e-posten hittades på en dator, vilken ägs av den tidigare kongressledamoten Anthony Weiner, som är misstänkt för att ha skickat sex- meddelanden till en 15-årig flicka och som nu utreds för det. Weiner var tidigare gift med Clintons medarbetare Huma Abedin, vilken också har haft tillgång till samma IT-utrustning.

Anthony Weiners politiska karriär var minst sagt skandalomsusad i pressen, sakfrågor överskuggades i slutändan av sensationalism och sexskandaler. Weiners borgmästarkampanj följdes av ett dokumentärteam som fångat katastrofen bakom de lyckta dörrarna.
www.sydsvenskan.se/2016-10-29/sanke-for-clinton-draglok-for-film

Så starta valvakan med den dråpliga historien om den narcissistiska Weiner och förbered dig på en riktigt spännande natt!

WEINER
Vinnare av priset för Bästa dokumentär på Sundance Film Festival 2016!

Allt gick som på räls för folkkäre kongressmannen Anthony Weiner, såväl karriären som familjelivet spirade. Tills tåget plötsligt spårade ur. 2011 uppdagades att Weiner via sociala medier och sms skickat olämpliga bilder till ett flertal kvinnor och den mediala skandalen var ofrånkomlig. I sin comeback var Weiner 2013 storfavorit till borgmästar-titeln i New York, när han ännu en gång skakades av avslöjanden kring hans sexliv. 

Med full access till Weiner, hans familj och hans kampanjteam dokumenterar filmen en förvånansvärt underhållande politisk härdsmälta. Otaliga politiker har tappat fotfästet och sett sina karriärer kränga av spåren, men få är de fall som fångats på film som den karismatiske och smärtsamt roliga Anthony Weiner. 

"HILARIOUS ...like a SPINAL TAP of politics ...it´s the full package"
/ New York Post

Artikel Washington Post >> 
Artikel Bustle >> 
Artikel Huffington Post >> 
Filmens Facebook >> 

FILMFAKTA
Regissör: Josh Kriegman & Elyse Steinberg
Land: USA
År: 2016
Längd: 96 minuter
Språk: Engelska
Textning: Svenska
Genre: Dokumentär
Skådespelare / Medverkande: Anthony Weiner, Huma Abedin, Amit Bagga, Adam S. Barta, Donald Trump, Stephen Colbert m fl
Premiär: Fre 21 okt, 2016
Visa på IMDb
Event & specialvisningar