Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Wendy och Lucy

Sista visning sön 10 jan!
Wendy är på väg till Alaska i bil tillsammans med sin älskade hund, Lucy. Där hägrar drömmen om ett välbetalt jobb på fiskerifabrik och möjligheten att kunna starta ett nytt liv. På vägen dit blir de två emellertid strandsatta i ett litet samhälle i Oregon när deras bil oväntat havererar. När Lucy i samma veva försvinner spårlöst utanför ett snabbköp förvärras situationen.

Wendy slits nu mellan drömmen om ett nytt liv i Alaska och sina känslor för Lucy. Skall hon fortsätta färden ensam eller vänta tills Lucy förhoppningsvis kommer tillrätta? Hårt prövad tvingas Wendy till en rad svåra och kostsamma beslut och efter hand som de begränsade besparingarna tryter ter sig hennes dröm alltmer illusorisk. 

Enkelt, avskalat och med stor klarhet skildrar Wendy och Lucy solidaritet och medkänsla i det amerikanska samhällets marginaler och synliggör samtidigt gränserna för och djupet i människors skyldigheter mot varandra i svåra tider.

Wendy och Lucy är regisserad av Kelly Reichardt, en av de främsta independentregissörerna i USA idag. I huvudrollen som Wendy ser vi Michelle Williams.

FILMFAKTA
Regissör: Kelly Reichardt
Land: USA
År: 2008
Längd: 80 minuter
Språk: Engelska
Textning: Svenska
Genre: Drama
Åldersgräns: Barntillåten
Skådespelare / Medverkande: Michelle Williams, Walter Dalton, Will Oldham, John Robinson, Will Patton m fl
Premiär: Fre 25 dec, 2015
Visa på IMDb
Event & specialvisningar