Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Woman

Vi uppmärksammar Internationella kvinnodagen med premiären av WOMAN. Hur vet en om ett samhälle utvecklas i rätt riktning? Kvinnors position och möjligheter sägs vara ett lands bästa indikator på hur pass hälsosamt samhället fungerar.

WOMAN
Woman är ett världsomfattande projekt som låter över 2000 kvinnor från 50 olika länder göra sina röster hörda och porträtterar de personer som står för hälften av jordens befolkning. Med personliga och närgående möten med allt från statsöverhuvuden till skönhetsdrottningar, busschaufförer och lantbrukare skapar filmen en samhörighet och en överskådlig blick av hur det är att vara kvinna idag. Filmen visar på de orättvisor kvinnor utsätts för över hela världen, men framförallt den inre styrka dessa kvinnor har i kampen att förändra världen trots alla motsättningar. I en tid då kvinnors röster börjar göras hörda är filmens mål inte bara att kämpa för rättigheter eller fokusera på problem, utan att hitta lösningar och försoningar.

_____
Anastasia Milkova är en journalist som arbetat med att dokumentera problem som illegal immigration, människohandel och surrogatmödraskap. Tillsammans med dokumentärfilmaren och FN-ambassadören Yann Arthus-Bertrand skapade hon dokumentären HUMAN om mänsklighet över hela jorden med över 600 intervjuer. I WOMAN fortgår detta arbete, men med ett nytt och spännande fokus.

Arrangörer: Biograf Panora/Folekts Bio Malmö, ABF Malmö

FILMFAKTA
Regissör: Yann Arthus-Bertrand, Anastasia Mikova
Land: Frankrike
År: 2020
Längd: 105 minuter
Språk: Engelska, Franska, Spanska
Textning: Svenska
Genre: Dokumentär
Skådespelare / Medverkande: Norma Bastidas, Gabriela Melgoza, Virginie Raisson
Premiär: Sön 8 mar, 2020
Visa på IMDb
Event & specialvisningar