Södra Sveriges största arthousebiograf!

Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Zarafa

Under ett baobab träd berättar en mycket gammal man historien om Maki och Zarafa för barnen i byn. Ett storslaget äventyr om en pojke, Maki, som på rymmen från en slavhandlare hamnar på en hisnande resa genom Afrika och över Europa för att hålla sitt löfe att återföra den lilla giraffen Zarafa till sina hemmarker.

Zarafa är en färgstark och fantastiskt animerad film inspirerad av den verkliga händelsen då en giraffunge på 1800-talet fraktades som kunglig present från Sudan till Frankrike. Filmen berör starka och svåra frågor väl och skapar en spännande och gripande berättelse om vänskap, frihet och mod.

Film med uppläst textremsa!
För de barn som inte själva kan läsa svenska undertexterna finns möjlighet att ladda ner och lyssna på den upplästa textremsan via kostnadsfria appen ”Tillgänglig Bio”. När filen väl är nedladdad krävs ingen uppkoppling. Ta med din smartphone och ett par hörlurar!
Instruktioner för att använda sig av uppläst textremsa via mobilapplikation >>
 

Sagt om filmen:
Rémi Bezançon och Jean-Christophe Lie skapar en egen färgstark sagolik värld med äventyret om Zarafa. Regissörerna leker med typiska orientaliska klichéer, utan att hemfalla till stereotyper. Slaveri, mänsklig jakt, krig, förtryck, kolonialism – starka grejer för en barnfilm. Men regissörerna lyckas ändå utan pedagogiska pekfinger förmedla solidaritet, tolerans och hopp i Zarafa. Efter Kirikou filmerna av franska mästare Michel Ocelot arbetar duon Bezançon och Lie även de med små medel och lyckas verkligen förtrolla både ung och gammal från början till slut. Liksom Ocelot delar regissörerna en fascination för Afrikas vackra landskap, där den första delen av Zarafa äger rum.

FILMFAKTA
Regissör: Rémi Bezançon, Jean-Christophe Lie
Land: Frankrike
År: 2014
Längd: 78 minuter
Språk: Franska
Textning: Svenska. + Uppläst textremsa via smartphone!
Genre: Animerad familjefilm
Åldersgräns: Från 7 år
Skådespelare / Medverkande: Simon Abkarian François-Xavier Demaison Ronit Elkabetz
Premiär: Lör 28 feb, 2015
Visa på IMDb
Event & specialvisningar